zondag 21 april 2013

Eerste nacht sessie 19-04-13 t/m 20-04-13

Na een lange goede voorbereiding hebben we gekozen om aankomend seizoen te gaan vissen op kanalen in en rond onze mooie stad. Puur vanwege het feit dat de kans veel groter is dat je lekker alleen zit zondere andere mensen die je stek verzieken of overnemen.
Dat wil dus zeggen dat we onze samen bepaalde strategie kunnen uit oefenen.

Onze voorbereiding is goed, we gaan het logboek gebruiken. De stekken zijn gekozen. Ons aas is goede wijze bereid. Het hele proces van weken, koken en invriezen is voorbij. Op maandag gaat de eerste lading voer het water in, dit ritueel herhalen we tot en met donderdag, alles wel met steeds kleinere porties. We hebben vis zien springen op het kanaal!

Het gevoel is goed! Vrijdag gaat het gebeuren! Eerst moest er wel gewoon even gewerkt worden, de dag ging in een razend tempo voorbij, steeds dichter bij het moment dat we het kanaal gaan bevissen, totdat de telefoon gaan. Het is me vader (karperkoning) die komt met het slechte nieuws, stekenpezers! WAT?! Op kilometers kanaal kunnen we gaan vissen en pats stekkenpezers. Na lang twijfelen toch besloten om er pal naast te gaan zitten. Bij aankomst even een praatje gemaakt en toch stiekem even naar de lijnen gekeken. Alle lijnen gingen precies naar onze aangevoerde stekken.
We hebben dit op een normale en vriendelijke manier verteld dat dit toch niet helemaal de bedoeling is. Volgens die andere vissers was het puur toeval allemaal. Zo netjes als wij zijn hebben we het erbij gelaten en wel verteld dat wij hier veel meer willen gaan vissen.
We hebben verder ons ding gewoon gedaan en geprobeerd het water volledig af te sluiten en dan maar kijken wat er langs komt.



Helaas is het resultaat van eerste lange naartoe geleefde sessie afgesloten met een brasem en veel vragen.

Gaan we hier mee door met de kans dat er iedere week stekkenpezers zitten? Gaan we na een week al opgeven?
Gaan we een ander stuk kanaal bevissen?

Op deze vragen op ik in van volgend artikel antwoord te kunnen geven.

Tight lines,

LKF



Geen opmerkingen:

Een reactie posten